loading

VP19 Expositie

Ik maak elke 5 jaar een fotoserie van vrienden met hun gezin. In 2013 heeft heb ik videomateriaal verzameld van de vriendengroep vanaf het jaar 1980, destijds gemaakt door ouders en de vriendenclub zelf. Daar heb ik een film van gemaakt en deze kreeg als grap de naam ‘The Old Kids Diesel’. Na de film is het idee ontstaan om foto’s te maken van de vrienden, die inmiddels allemaal een gezin hebben. Hierdoor zie je de vriendenclub door het leven heen ‘opgroeien’. In 2014 zijn de eerste foto-series gemaakt.

Vijf jaar na de eerste foto-serie van de vrienden in 2014, is in februari 2019 de tweede serie gestart en eind december van dat jaar afgerond. 5 jaar later is het verschil van fototechnieken groot. Nu zijn de vrienden gefotografeerd voor een green-screen en daarna vakkundig in een thema geplaatst. Doordat het idee is ontstaan vanuit oude videobeelden en in deze tijd veel mensen naar Netflix kijken, zijn de beelden geïnspireerd op bekende tv-series. Elk gezin heeft zijn eigen serie gekregen.

De series in beeld worden zondag 2 februari aan de vrienden met hun gezin gepresenteerd. Bent u ook benieuwd? U kunt het eindresultaat van VP19 (vriendenproject 2019) bezichtigen op zondag 2 februari van 16.00-18.00 uur bij Manege Heijligers, Reeweg 3 in Asten.

Josien van Geffen